Next Generation Wireless Network MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Next Generation Wireless Network, a fundamental topic in the field of Cognitive Radio. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Next Generation Wireless Network MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Next Generation Wireless Network mcq questions that explore various aspects of Next Generation Wireless Network problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Next Generation Wireless Network principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Cognitive Radio tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Next Generation Wireless Network MCQs are your pathway to success in mastering this essential Cognitive Radio topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Next Generation Wireless Network. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Next Generation Wireless Network knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Next Generation Wireless Network MCQs | Page 26 of 33

Discover more Topics under Cognitive Radio

Discuss
Answer: (c).Protocol element knowledge and application information Explanation:Protocol element knowledge is responsible for adapting to network conditions. Protocol element knowledge and application knowledge are combined to select and define protocol elements.
Q252.
Which among the following is a network parameter that should be considered while framing a new policy?
Discuss
Answer: (a).Latency Explanation:Network parameters namely packet ordering, packet checksums, packet loss, congestion, link capacity, link failure, latency, and strength of a signal on the link are essential to validate a new protocol. High end sensors can be employed to calculate hysteresis and damping algorithms to mitigate noise that provokes unwanted response.
Discuss
Answer: (d).Measurement of parameters that maintain present working state Explanation:Network conditions are sensed to detect the values of parameters that are essential to maintain the present working state and also for pursuing new states. A system generally initiates with TCP/IP configuration, and modifications are applied to improve the performance. When a protocol composition is incompatible, network sensing is responsible for identifying the source of the defect as well as for selecting an appropriate protocol.
Q254.
Which among the following is achieved by introducing virtual infrastructure beneath the transport layer?
Discuss
Answer: (b).Interoperability Explanation:The interoperability IP infrastructure is built based on modular programming and data abstraction. The operational challenges of a layer are confined within that layer. The data is transferred by using packets or is included as additional information in the procedural call between layers.
Q255.
Which among the following is an objective of interoperable virtual IP infrastructure?
Discuss
Answer: (d).End to end connectivity Explanation:The interoperable virtual IP infrastructure can combine a number of incompatible subnetworks into a virtual network. This enables the assumption that the properties of the network correspond to the end to end protocols. The internetwork is constructed over several subnetworks, and routes to provide end to end connectivity.
Q256.
Which among the following may result in the failure of link-layer checksum?
Discuss
Answer: (b).Error burst Explanation:The failure of link layer checksum determined by the device driver for a line card used to connect the host to the network indicates error bursts on a link. Likewise, a high delay in communication among a group of hosts indicates congestion.
Q257.
Which among the following is not a parameter of influence while constructing adaption schemes for a network?
Discuss
Answer: (a).Compatibility of composition with objective Explanation:The structural adaption scheme requires knowledge of external conditions that influence the protocol elements. It also requires knowledge of inherent assumptions relevant to certain protocol elements that affect its sustainability. It requires the mapping of composition with the objective to achieve the desired quality of service.
Q258.
Which among the following is an application of speech recognition?
Discuss
Answer: (c).Access control Explanation:Speech recognition supports access control by providing user authentication. Voice comparison can be used to establish the identity of a person. It can also be employed to identify communicating parties and personalization of devices.
Q259.
Which among the following is the process of providing voice samples to generate a template in speech recognition?
Discuss
Answer: (d).Enrollment Explanation:Voice samples are obtained from users to generate a model or a template. The verification phase involves the comparison of a signal taken from the application with that of a template for matching. The result of verification may be positive or negative identification.
Q260.
Which among the following parameters influence errors that occur in speaker recognition?
Discuss
Answer: (c).Text dependency Explanation:Speaker recognition consists of two errors namely false recognition and recognition failure (failure to identify enrolled user). The systems are characterized by whether the speech is dependent on text involving phrase prompts or independent of text such as a conversational speech.