Networks Analysis and Synthesis MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Networks Analysis and Synthesis, a fundamental topic in the field of Electronics and Communication Engineering. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Networks Analysis and Synthesis MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Networks Analysis and Synthesis mcq questions that explore various aspects of Networks Analysis and Synthesis problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Networks Analysis and Synthesis principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Electronics and Communication Engineering tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Networks Analysis and Synthesis MCQs are your pathway to success in mastering this essential Electronics and Communication Engineering topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Networks Analysis and Synthesis. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Networks Analysis and Synthesis knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Networks Analysis and Synthesis MCQs | Page 67 of 129

Discover more Topics under Electronics and Communication Engineering

Q661.
If the energy is supplied from a source, whose resistance is 1 ohm, to a load of 100 ohms the source will be
Discuss
Answer: (a).a voltage source
Q662.
Consider the following statements :

1. Tellegen's theorem is applicable to any lumped networks.
2. The reciprocity theorem is applicable to linear bilateral networks.
3. Thevenin's theorem is applicable to two- terminal linear active networks.
4. Norton's theorem is applicable to two-terminal linear active networks.

Which of these statement are correct?
Discuss
Answer: (c).1, 2, 3 and 4
Q663.
An RLC series circuit is excited by a step voltage E. The units of roots of characteristic equation are
Discuss
Answer: (b).1/seconds
Q664.
An excitation is applied to a system at t = T, and its response is zero for -โˆž < t < T, such a system is
Discuss
Answer: (c).causal system
Discuss
Answer: (c).Linear time invariant network
Q666.
An R-L circuit has an initial current of 5 A. In the s-domain equivalent circuit, the voltage source to take into account the initial current has a strength of
Discuss
Answer: (a).5L volts
Q667.
A function f(t) = k is
Discuss
Answer: (b).marginal stable
Q668.
Transient current in a loss free LC circuit when excited from an ac source is an __________ sine wave.
Discuss
Answer: (c).under damped
Q669.
If the transfer function has zeros only on jฯ‰ axis or in left half plane, it is a minimum phase function.
Discuss
Answer: (a).True
Q670.
In a 5.6 ohms, ± 10% carbon composition resistor, the colour of the third strip from extreme left is
Discuss
Answer: (a).golden