Cultural Evolution and Cultural Ecology MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Cultural Evolution and Cultural Ecology, a fundamental topic in the field of Human and Cultural Diversity. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Cultural Evolution and Cultural Ecology MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Cultural Evolution and Cultural Ecology mcq questions that explore various aspects of Cultural Evolution and Cultural Ecology problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Cultural Evolution and Cultural Ecology principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Human and Cultural Diversity tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Cultural Evolution and Cultural Ecology MCQs are your pathway to success in mastering this essential Human and Cultural Diversity topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Cultural Evolution and Cultural Ecology. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Cultural Evolution and Cultural Ecology knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Cultural Evolution and Cultural Ecology MCQs | Page 7 of 8

Discover more Topics under Human and Cultural Diversity

Q61.
In kinship anthropology people perceive and define kin relations differently in different cultures this type of kinship terminology is called
Discuss
Answer: (c).Native taxonomy
Q62.
In kinship anthropology principle of descent that does not automatically exclude the children of either sons or daughters are called
Discuss
Answer: (a).Ambilineal
Q63.
In kinship anthropology a Unilineal rule uses one line only either the female or the male besides the Unilineal rules, there is another descent rule called
Discuss
Answer: (d).Ambilineal descent groups
Q64.
In kinship anthropology the mothers side and the father's side but also merges same sex siblings of each parent is called
Discuss
Answer: (a).Bifurcate
Q65.
In kinship anthropology a group of people in the society who have achieved status is called
Discuss
Answer: (b).Ambilineal
Q66.
A permanents social unit whose members claim common ancestry, fundamentals to tribal society is called
Discuss
Answer: (b).Descent group
Q67.
In kinship anthropology customary residence with the wife's relatives after marriage, so that children grow up in their mother community is called
Discuss
Answer: (c).both a and b
Q68.
According to anthropologists another domain in which religion plays a prominent role is called
Discuss
Answer: (d).Cultural ecology
Q69.
In kinship anthropology Unilineal descent group on demonstrated descent is called
Discuss
Answer: (d).Lineages
Q70.
In kinship anthropology our own system of kinship classification is called
Discuss
Answer: (d).Lineal system
Page 7 of 8