Anthropology and Psychology MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Anthropology and Psychology, a fundamental topic in the field of Human and Cultural Diversity. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Anthropology and Psychology MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Anthropology and Psychology mcq questions that explore various aspects of Anthropology and Psychology problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Anthropology and Psychology principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Human and Cultural Diversity tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Anthropology and Psychology MCQs are your pathway to success in mastering this essential Human and Cultural Diversity topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Anthropology and Psychology. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Anthropology and Psychology knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Anthropology and Psychology MCQs | Page 11 of 14

Discover more Topics under Human and Cultural Diversity

Q101.
Is seen as a failure and biomedical practitioners do everything they can to prolong life, regardless of the circumstances under which the patient would live his or her life
Discuss
Answer: (a).Illness
Q102.
Among the Indians of Central Mexico, who or what would likely be the cause of the illness known as aire?
Discuss
Answer: (a).A rain dwarf breathing on someone
Q103.
Who are perhaps the most important medical practitioners in societies lacking full-time specialization?
Discuss
Answer: (b).Shamans
Q104.
Researchers are finding evidence that remedies contain chemicals that are the same as, or similar in effect to, chemicals used in remedies by biomedical practitioners
Discuss
Answer: (b).Native
Q105.
Westerners often call shamans, because they don't believe that shamans can effectively cure people
Discuss
Answer: (a).Witch doctors
Q106.
According to anthropologists the blame of illness on agents, such as sorcerers, witches, ghosts or ancestral spirits is called as
Discuss
Answer: (c).Personality disease
Q107.
According to anthropologists all cultures have health-care specialists there is a world's oldest profession besides hunter and gatherer it is called
Discuss
Answer: (b).Curer
Q108.
In which type of medical system is it likely that illness would be attributed to such things as kidney stones, arterial blockage due to plaque build-up, malnutrition, bacteria, and viruses?
Discuss
Answer: (c).Naturalistic
Q109.
According to anthropology, Boas is well known for his studies on the Native population in Northern Vancouver and British Colombia, Canada Influenced by the writings of Charles Darwin, Boas developed the theory of
Discuss
Answer: (b).Cultural relativism
Q110.
Sir Edward Burnett Tylor was born in
Discuss
Answer: (a).1832