Anthropology and Psychology MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Anthropology and Psychology, a fundamental topic in the field of Human and Cultural Diversity. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Anthropology and Psychology MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Anthropology and Psychology mcq questions that explore various aspects of Anthropology and Psychology problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Anthropology and Psychology principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Human and Cultural Diversity tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Anthropology and Psychology MCQs are your pathway to success in mastering this essential Human and Cultural Diversity topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Anthropology and Psychology. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Anthropology and Psychology knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Anthropology and Psychology MCQs | Page 12 of 14

Discover more Topics under Human and Cultural Diversity

Q111.
Lewis Henry Morgan was born in
Discuss
Answer: (d).1818
Discuss
Answer: (c).Greek culture
Q113.
According to anthropologists, the central idea Ruth Benedict book name is
Discuss
Answer: (b).Patterns of Culture
Q114.
According to anthropologists every society is guided by certain universal values, which transcend various social customs' said by
Discuss
Answer: (c).Socrates
Q115.
Franz Boas, died in
Discuss
Answer: (d).1942
Q116.
God exists or not is said by
Discuss
Answer: (a).Herodotus
Q117.
Who work involved the primitive culture and the minds of the people, particularly animism animism is a philosophical, religious or spiritual idea that souls or spirits exist not only in humans and animals but also in plants, rocks and natural phenomena
Discuss
Answer: (c).Edward Burnett Tylor
Q118.
Culture or civilization as that complex whole which includes knowledge, belief, art, moral, law, custom, and any other capabilities are the concept of
Discuss
Answer: (b).Edward Burnett Tylor
Q119.
According to anthropologists, In the 1930?s Margaret Mead used a method called
Discuss
Answer: (a).Controlled comparison
Q120.
Who has described the languages, physical types, material culture, marriage and divorce, social laws and customs, government and justice war pattern, religion etc
Discuss
Answer: (c).Herodotus