Logical Deduction MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Logical Deduction, a fundamental topic in the field of Logical Reasoning. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Logical Deduction MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Logical Deduction mcq questions that explore various aspects of Logical Deduction problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Logical Deduction principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Logical Reasoning tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Logical Deduction MCQs are your pathway to success in mastering this essential Logical Reasoning topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Logical Deduction. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Logical Deduction knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Logical Deduction MCQs | Page 12 of 18

Discover more Topics under Logical Reasoning

Q111.
A four-person crew from Classic Colors is painting Mr. Field's house. Michael is painting the front of the house. Ross is in the alley behind the house painting the back. Jed is painting the window frames on the north side, Shawn is on the south. If Michael switches places with Jed, and Jed then switches places with Shawn, where is Shawn?
Discuss
Answer: (c).in front of the house
Q112.
In a four-day period Monday through Thursday each of the following temporary office workers worked only one day, each a different day. Ms. Johnson was scheduled to work on Monday, but she traded with Mr. Carter, who was originally scheduled to work on Wednesday. Ms. Falk traded with Mr. Kirk, who was originally scheduled to work on Thursday. After all the switching was done, who worked on Tuesday?
Discuss
Answer: (d).Mr. Kirk
Q113.
Four people witnessed a mugging. Each gave a different description of the mugger. Which description is probably right?
Discuss
Answer: (b).He was tall, thin, and middle-aged.
Q114.
Ms. Forest likes to let her students choose who their partners will be; however, no pair of students may work together more than seven class periods in a row. Adam and Baxter have studied together seven class periods in a row. Carter and Dennis have worked together three class periods in a row. Carter does not want to work with Adam. Who should be assigned to work with Baxter?
Discuss
Answer: (a).Carter
Q115.
At the baseball game, Henry was sitting in seat 253. Marla was sitting to the right of Henry in seat 254. In the seat to the left of Henry was George. Inez was sitting to the left of George. Which seat is Inez sitting in?
Discuss
Answer: (a).251
Q116.
As they prepare for the state championships, one gymnast must be moved from the Level 2 team to the Level 1 team. The coaches will move the gymnast who has won the biggest prize and who has the most experience. In the last competition, Roberta won a bronze medal and has competed seven times before. Jamie has won a silver medal and has competed fewer times than Roberta. Beth has won a higher medal than Jamie and has competed more times than Roberta. Michele has won a bronze medal, and it is her third time competing. Who will be moved to the Level 1 team?
Discuss
Answer: (b).Beth
Q117.
Four friends in the sixth grade were sharing a pizza. They decided that the oldest friend would get the extra piece. Randy is two months older than Greg, who is three months younger than Ned. Kent is one month older than Greg. Who should get the extra piece of pizza?
Discuss
Answer: (c).Ned
Q118.
The high school math department needs to appoint a new chairperson, which will be based on seniority. Ms. West has less seniority than Mr. Temple, but more than Ms. Brody. Mr. Rhodes has more seniority than Ms. West, but less than Mr. Temple. Mr. Temple doesn't want the job. Who will be the new math department chairperson?
Discuss
Answer: (a).Mr. Rhodes
Q119.
Danielle has been visiting friends in Ridge-wood for the past two weeks. She is leaving tomorrow morning and her flight is very early. Most of her friends live fairly close to the airport. Madison lives ten miles away. Frances lives five miles away, Samantha, seven miles. Alexis is farther away than Frances, but closer than Samantha. Approximately how far away from the airport is Alexis?
Discuss
Answer: (d).six miles
Q120.
Today's high school students spend too much time thinking about trivial and distracting matters such as fashion. Additionally, they often dress inappropriately on school grounds. Rather than spending time writing another detailed dress policy, we should make school uniforms mandatory. If students were required to wear uniforms, it would increase a sense of community and harmony in our schools and it would instill a sense of discipline in our students. Another positive effect would be that teachers and administrators would no longer have to act as clothing police, freeing them up to focus on more important issues.
This paragraph best supports the statement that
Discuss
Answer: (d).school uniforms should be compulsory for high school students.