Cognitive Radio Architecture MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Cognitive Radio Architecture, a fundamental topic in the field of Cognitive Radio. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Cognitive Radio Architecture MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Cognitive Radio Architecture mcq questions that explore various aspects of Cognitive Radio Architecture problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Cognitive Radio Architecture principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Cognitive Radio tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Cognitive Radio Architecture MCQs are your pathway to success in mastering this essential Cognitive Radio topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Cognitive Radio Architecture. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Cognitive Radio Architecture knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Cognitive Radio Architecture MCQs | Page 3 of 15

Discover more Topics under Cognitive Radio

Q21.
Which among the following is added to AACR architecture to construct dialogs?
Discuss
Answer: (c).Synonyms Explanation:The RF concepts are presented to non-technical users by carefully constructing dialogs between <RF/> and <User/>. The introduction of synonyms in AACR architecture coordinates cognition–NL–synthesis interface. For example, the term antenna is associated with wireless-remote speaker.
Q22.
<User/> learns jargon to express connectivity opportunities to cognitive radio.
Discuss
Answer: (b).False Explanation:<RF/> learns jargon to express connectivity opportunities to cognitive radio in <User/> terms. The NL visual facility is employed for improving user jargon one instance at a time.
Q23.
Which among the following support video-acoustic combination of interfaces in cognitive radio?
Discuss
Answer: (c).Cross-media correlation interfaces Explanation:The functional components operate together for effective operation of cognitive radio. The functional component β€œUser SP” combines with itself for reducing operations provoked by irrelevant triggering actions. For example, video-acoustic combination help in eliminating voice commands when the person is not talking on video.
Q24.
Which among the following is accomplished by the combination of cognition and effector functions?
Discuss
Answer: (c).Establish efferent path for control of effectors Explanation:The combination of cognition and effector functions is used to establish the efferent path for the control of effectors. The information services deliver the relevant data to effectors. The cognition function then arranges the data, develops a path, and oversees the flow of information.
Q25.
Which among the following methods may be used to estimate interference in cognitive radio?
Discuss
Answer: (d).Model the propagation of signal Explanation:he cognition function replicate the propagation of radio signal with good quality to determine the level of interference expected towards other users of the spectrum. It may also be used to verify whether the interference level is within the specified limits imposed by the protocols pertaining to the location.
Q26.
Which among the following combination is responsible for the cognition cycle?
Discuss
Answer: (d).Cognition – cognition Explanation:The cognition-cognition combination helps in the following operations namely orienting, planning, decision-making, and creating actions which form the cognition cycle. The user may control the elements of the radio through cognition sub system.
Q27.
Which among the following functions control the environmental sensors?
Discuss
Answer: (a).Cognition function Explanation:The cognition functions control the environmental sensor. Data is sent from the cognition function to switch on/off the environmental sensors, constructing internal paths from the sensors and enabling control parameters.
Q28.
The allocation of computational resources must be in agreement with the requirements of user communication.
Discuss
Answer: (a).True Explanation:The cognition functions sets up and administers the radio resources which includes hardware resources, software personalities, and function. The allocation of computational resources to applications, interfaces, and functions must be in agreement with the requirements of user communication.
Q29.
Which among the following is not a part of the cognition subsystem?
Discuss
Answer: (d).Channel state Explanation:The information services exhibit cognitive behaviour by using a set of design rules, functions, and components defined by the cognitive radio architecture that allow continuous growth through easy updates. The section of the cognitive architecture responsible for cognitive behaviour consists of inference hierarchy, cognition cycle, and temporal organisation.
Q30.
How does the cognition cycle operate?
Discuss
Answer: (b).Reactive Explanation:he cognition cycle carries out its functions in a reactive sequence. Stimuli from the outside world are accepted by the sensors. The information is passed to the cognition cycle to generate a response.