Cognitive Radio Architecture MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Cognitive Radio Architecture, a fundamental topic in the field of Cognitive Radio. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Cognitive Radio Architecture MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Cognitive Radio Architecture mcq questions that explore various aspects of Cognitive Radio Architecture problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Cognitive Radio Architecture principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Cognitive Radio tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Cognitive Radio Architecture MCQs are your pathway to success in mastering this essential Cognitive Radio topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Cognitive Radio Architecture. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Cognitive Radio Architecture knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Cognitive Radio Architecture MCQs | Page 4 of 15

Discover more Topics under Cognitive Radio

Q31.
Which among the following function is used in the plan phase?
Discuss
Answer: (c).Local effectors Explanation:The set of actions selected by the plan phase are performed by local effector functions. Each action is mapped as a request by plan calculus. Plan calculus generates and compares plans and finds conflicts.
Q32.
Which among the following is the building block of causal tool?
Discuss
Answer: (d).Variables Explanation:Variables are the building blocks of causal models. The values may represent the likelihood of occurrence of an event, a characteristic of an individual, the population of a system, or any quantitative value. Language, logic, probability, and graphs are tools used for developing causal models.
Q33.
Which among the following gives the full form of RXML?
Discuss
Answer: (c).RoXen Macro Language Explanation:RoXen Macro Language is a server scripting language with syntax similar to that of HTML. The functions which impart external communication and internal reasoning in a self-aware radio are implemented using RXML.
Discuss
Answer: (d).The hardware and software platform is independent of the functional components of the cognitive radio Explanation:The organisation of the statements defines a cognitive radio with six functional components. The enclosure of the functional components within <Functional-Components> and </Functional-Components> indicate that the hardware and software platform is independent of the functional components of the cognitive radio.
Q35.
Which among the following describes the functions of cognitive radio?
Discuss
Answer: (b).Monitor knowledge Explanation:The cognition functions of a cognitive radio include monitoring and constructing knowledge, particularly of repeated actions and characteristics exhibited by user, surroundings, and radio. This helps information services to match the preferences of the user.
Q36.
What degree of capability is achieved by the installation of a GPS receiver in a radio?
Discuss
Answer: (a).Aware Explanation:An aware device can obtain useful information. A device with GPS receiver is capable of sensing its location. However, a device becomes adaptive only when it uses the information for an application such as a map.
Q37.
How can a radio be trained to accept commands from one owner entity?
Discuss
Answer: (a).Perception functions Explanation:Perception functions can sense and trace known, unknown, and background information at all time. It is considered as a sub-category of cognition functions. The ability to accept commands from a particular entity and ignore all other entities is provided by perception functions.
Q38.
Which among the following categories include an accelerometer?
Discuss
Answer: (b).Environmental sensors Explanation:Environmental sensors measure various characteristics in the surrounding domain. This includes temperature, vibration, power, exposure to light, position of sun, velocity, etc. It enables perception.
Q39.
Adaption may be pre-programmed.
Discuss
Answer: (a).True Explanation:Awareness enables adaption. Adaption is ability to direct a change according to input obtained from sensing. Adaption may be achieved without introducing learning through pre-programming. However, it is not possible to program all possible changes hence the next level of capability cognition is required.
Q40.
What method may introduce a trade-off between time and space in cognitive radio structure?
Discuss
Answer: (b).Introduction of partial solutions Explanation:The introduction of partial solutions help in solving complex problems because a subset of problems relating to the complex problem will be solved first. The number of calculations may not be completely reduced but there is slight development in the overall computational burden.