Cognitive Radio Architecture MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Cognitive Radio Architecture, a fundamental topic in the field of Cognitive Radio. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Cognitive Radio Architecture MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Cognitive Radio Architecture mcq questions that explore various aspects of Cognitive Radio Architecture problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Cognitive Radio Architecture principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Cognitive Radio tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Cognitive Radio Architecture MCQs are your pathway to success in mastering this essential Cognitive Radio topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Cognitive Radio Architecture. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Cognitive Radio Architecture knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Cognitive Radio Architecture MCQs | Page 5 of 15

Discover more Topics under Cognitive Radio

Q41.
Which among the following is not a guided principle relating to self-monitoring behaviour of cognitive radio?
Discuss
Answer: (c).Unrestricted first order predicate calculus is permitted Explanation:Self-monitoring behaviour is required in a cognitive radio to ensure bounded usage of resources within bounded time. First order predicate calculus is avoided as it is not possible to determine the period of completion. Bounded iterations whose completion time is independent of the calculation of iteration control of the loop.
Q42.
Learning is a function of perception.
Discuss
Answer: (a).True Explanation:Learning is a function of perception, observation, decision, and action. Learning also occurs by the introduction of new specific-explore-refine models to existing structure. Learning involves the comparison of prior and current states.
Discuss
Answer: (a).Organisation of data structures Explanation:The inference hierarchy organises the information from observation to action phase in the corresponding data structures. It aids in including machine learning with real-time performance during the wake epoch.
Q44.
Which among the following occupies the bottom most position in inference hierarchy?
Discuss
Answer: (d).Atomic stimuli Explanation:Atomic stimuli refer to the external signals available from the outside world in unprocessed form. It includes the RF, image, location, and acoustic information that enter from the outside environment.
Q45.
What is the atomic symbol equivalent of an image?
Discuss
Answer: (c).Small group of pixels Explanation:Atomic symbols succeedatomic stimuli. It is the most fundamental symbolic units of a domain. Phonemes are considered as the most primitive form of speech. Pixels are considered most primitive form of an image.
Q46.
Which among the following is obtained by collection of atomic symbols?
Discuss
Answer: (c).Primitive sequence Explanation:Primitive sequence is formed by assembling similar atomic symbols in a coherent manner. Primitive sequences generally have spatial or temporal likeliness which is visible and can be identified from a heap of information.
Q47.
Which is the primitive sequence equivalent of text?
Discuss
Answer: (c).Word Explanation:Primitive sequence is formed by assembling similar atomic symbols in a coherent manner. Words that compose a text, tokens that form speech in a speech composer, and objects that form an image are examples of primitive sequence in their respective domains.
Discuss
Answer: (a).Communicate message with meaning Explanation:Basic sequence can deliver messages with meaning. These messages are defined using the ontology made available by primitive sequence. For example, a phrase (basic sequence) is constructed using words (primitive sequence).
Q49.
What is the visual information equivalent of a basic sequence?
Discuss
Answer: (d).Video clip Explanation:Primitive sequence is succeeded by basic sequence. Context can be drawn from the information offered by a basic sequence. Phrases composed of words and video clip composed of images are examples of basic sequences.
Q50.
Which among the following is concerned with syntax and semantics of information?
Discuss
Answer: (a).Sequence cluster Explanation:Sequence clusters are developed on the basis of shared properties. Knowledge discovery and data mining (KDD) and the semantic web provide various means for defining or determining sequence clusters from basic and primitive sequence.