Animal Cell Culture and Regulation MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Animal Cell Culture and Regulation, a fundamental topic in the field of Biotechnology. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Animal Cell Culture and Regulation MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Animal Cell Culture and Regulation mcq questions that explore various aspects of Animal Cell Culture and Regulation problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Animal Cell Culture and Regulation principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Biotechnology tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Animal Cell Culture and Regulation MCQs are your pathway to success in mastering this essential Biotechnology topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Animal Cell Culture and Regulation. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Animal Cell Culture and Regulation knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Animal Cell Culture and Regulation MCQs | Page 4 of 14

Discover more Topics under Biotechnology

Q31.
In animal cell culture, particularly mammalian cell culture, transformation means
Discuss
Answer: (b).phenotypic modifications of cells in culture
Discuss
Answer: (a).It participates in the de novo synthesis of purines and pyrimidines
Q33.
Which of the following is not the explantation technique?
Discuss
Answer: (d).Adherent primary culture
Q34.
Cells which have undergone transformation frequently become
Discuss
Answer: (a).anchorage independent
Q35.
Range of optimum glucose concentration present in the culture media is
Discuss
Answer: (a).5.5 - 55 mmol/litre
Q36.
The technique of organ culture may be divided on the basis of employing
Discuss
Answer: (c).both (a) and (b)
Q37.
At low glucose concentration, below 0.25 mmol/litre, large portions of glucose and glutamine is shunted via
Discuss
Answer: (a).oxidative pathway
Discuss
Answer: (a).70 times at an interval of 3 days between subcultures
Q39.
Specific oxygen consumption rates for mammalian cells are in the range of (where n and p represents to nano and pico respectively)
Discuss
Answer: (c).0.05-5 pmol of O2/cell/h
Q40.
The percentage of individual with a given genotype, which exhibits the associated phenotype, is defined as
Discuss
Answer: (a).penetrance