Statement and Assumption MCQs

Welcome to our comprehensive collection of Multiple Choice Questions (MCQs) on Statement and Assumption, a fundamental topic in the field of Logical Reasoning. Whether you're preparing for competitive exams, honing your problem-solving skills, or simply looking to enhance your abilities in this field, our Statement and Assumption MCQs are designed to help you grasp the core concepts and excel in solving problems.

In this section, you'll find a wide range of Statement and Assumption mcq questions that explore various aspects of Statement and Assumption problems. Each MCQ is crafted to challenge your understanding of Statement and Assumption principles, enabling you to refine your problem-solving techniques. Whether you're a student aiming to ace Logical Reasoning tests, a job seeker preparing for interviews, or someone simply interested in sharpening their skills, our Statement and Assumption MCQs are your pathway to success in mastering this essential Logical Reasoning topic.

Note: Each of the following question comes with multiple answer choices. Select the most appropriate option and test your understanding of Statement and Assumption. You can click on an option to test your knowledge before viewing the solution for a MCQ. Happy learning!

So, are you ready to put your Statement and Assumption knowledge to the test? Let's get started with our carefully curated MCQs!

Statement and Assumption MCQs | Page 24 of 28

Discover more Topics under Logical Reasoning

Q231.
Statement: If you are an engineer, we have a challenging job for you.
Assumptions:

I. We need an engineer.
II. You are an engineer.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit
Q232.
Statement: In spite of poor services, the commutators have not complained against it.
Assumptions:

I. Generally people do not tolerate poor services.
II. Complaints sometimes improve services.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit
Q233.
Statement: The improvement in the quality of T.V. programmes will lead to increase in the sales of T.V.
Assumptions:

I. T.V. is a good entertainment medium.
II. The quality of T.V, programmes has improved recently.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit
Q234.
Statement: With a sense of sincerity, quality teachers can improve the society.
Assumptions:

I. Quality teachers are sincere.
II. Sincerity in teaching pays.
Discuss
Answer: (b).Only assumption II is implicit
Q235.
Statement: The head of the organization congratulated the entire staff in his speech for their sincere effort to bring down the deficit and urged them to give their best for attaining a more profitable position in future.
Assumptions:

I. The employees may get motivated and maintain and if possible enhance their present level of work.
II. The employees may now relax and slow down in their day to day work as there is no immediate threat of huge deficit.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit
Q236.
Statement: Money is the root cause of all the problems in a family.
Assumptions:

I. Every problem is caused by something.
II. There are always some problems in a family.
Discuss
Answer: (d).Neither I nor II is implicit
Q237.
Statement: An advertisement: "Our shoes are for the rich."
Assumptions:

I. Many people like to be labelled as rich.
II. One can't become rich unless one has that brand of shoes.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit
Q238.
Statement: In view of the violent situation due to students' agitation the state government has decided to close down all the educational institutions in the state for two weeks with immediate effect.
Assumptions:

I. The students' agitation may subside after two weeks.
II. The students may not find a place to come further and continue agitation after the closure of the educational institutions.
Discuss
Answer: (d).Both I and II are implicit
Q239.
Statement: The taste of food contributes to the intake of nourishment which is essential for the survival of human beings.
Assumptions:

I. Human beings take food for the enjoyment of its taste.
II. Human beings experience the taste of food.
Discuss
Answer: (b).Only assumption II is implicit
Q240.
Statement: The economic prosperity of any nation is dependent on the quality of its human resources.
Assumptions:

I. It is possible to measure the quality of human resources of a nation.
II. Achieving economic prosperity is a cherished goal of every nation.
Discuss
Answer: (a).Only assumption I is implicit